Tuintips

Juli - Tuintip 1: Sproeien 

Het is juli en de temperatuur kan in deze maand wel oplopen tot 30 graden of meer. Uw planten kunnen erg te lijden hebben van de warmte!
Sproeien, sproeien en nog eens sproeien is wat u moet doen. Het sproeien kunt u het best 's avonds doen. Op dit tijdstip wordt er in de huishoudens relatief minder water gebruikt en heeft u meer waterdruk. Ook is het beter voor het algehele waterverbruik. Het waterverbruik in de provincie wordt zo 
stabiliseerd. Natuurlijk mag u best uw planten overdag wat bewateren. Vooral de potplanten kunnen met de hitte tussendoor wel een extra slokje gebruiken. Houdt ook uw rozen goed in de gaten en knip de dode bloemen weg, dit geeft uw plant direct een fris aanzien.:

Augustus - Tuintips:

Veel water geven, onkruid bijhouden, gazon kan geverticuteerd worden, hagen kunnen nogmaals geknipt worden (ook juli / augustus

September - Tuintip 1: Najaar 

September is de maand van het oogsten van uw fruit. Appels en peren zijn rijp als de vrucht los laat.(niet forceren doorschudden of trekken ), ook kunt u de pompoenen oogsten als de stengels bruin verkleuren. Aan de pompoen zo'n 5 cm stengel laten zitten. Nu de pruimen al even van de bomen af zijn kan je de pruim in september snoeien, want deze houdt er niet van om in de winter gesnoeid te worden, dan is de pruim gevoeliger voor ziektes. Voor een bloeiend voorjaar zijn vanaf nu bloembollen te koop of te bestellen, zij kunnen tot aan de kerst in de grond worden gedaan.

Website gemaakt door StudioWebdev.